Cu ajutorul fibrelor, reziduurile din colon sunt eliminate integral. Astfel sunt împiedicate reacţiile inflamatorii care pot să apară atunci când resturile/alimentele rămân prea mult timp în colon.
Pe lângă colon, şi alte părţi ale corpului beneficiază de efectele miraculoase ale fibrelor odată ingerate în corp:
1.Inima: consumul de fibre dietetice scade colesterolul rău
2.Intestinele: fibrele previn apariţia constipaţiei şi a hemoroizilor
3.Pancreasul: fibrele previn apariţia diabetului
4.Coapsele: fibrele te ajută să slăbeşti, menţinând senzaţia de saţietate o perioadă lungă de timp.
Ce cantitate de fibre trebuie să consumăm
- Femeile: 25 de grame pe zi.
- Bărbaţi: 35 de grame pe zi.
Sursele de fibre
1. Fasolea boabe
O ceaşcă cu fasole boabe asigură 19 grame de fibre.
2. Zmeura
O ceaşcă cu zmeură conţine 8 grame de fibre. De asemenea, reţine că poţi să consumi fructe şi legume proaspete pentru că toate aduc un plus de fibre în corp.
3. Quinoa
O ceaşcă cu quinoa are 5 grame de fibre. De asemenea, poţi să consumi orz, mei, orez integral.
4. Nuci şi seminţe
Au peste 5 grame de fibre la o ceaşcă de produs. Seminţele de floarea-soarelui, seminţele de dovleac, migdalele, fisticul şi nucile sunt surse bune de fibre, fiind potrivite pentru gustări sănătoase.
5. Hummusul sau pasta de năut
Are un conţinut ridicat de fibre şi proteine.