Muraturile sunt o foarte buna sursa de fibre si
contin cantitati importante de vitamina C naturala la care se adauga
doze mai mici de vitamina K. Muraturile sunt si o buna sursa de potasiu
si de fier. Trebuie spus ca nu este benefic un consum exagerat de
muraturi pentru ca aduc o doza mare de sodiu
BOGATE IN ANTIOXIDANTI
Antioxidantii sunt esential organismului pentru ca
repara toate daunele produse in procesele de oxidare celulara, procese
care duc la imbatranire, inflamatii si alte afectiuni. Muraturile sunt o
foarte buna sursa de antioxidanti. Toate muraturile, indiferent de
tipul de leguma folosit, sunt bogate in antioxidanti.
Muraturi sunt
foarte scazute in calorii si pot fi mancate alaturi de foarte multe
preparate. Sunt perfecte sub forma de salate sau combinate cu legume
proaspete, sunt perfecte pentru a fi adaugate in sandwich-uri (in locul
sosurilor grase). Sunt un excelent substitut pentru garnituri calorice
la fripturi. Muraturile nu contin deloc colesterol, iar daca sunt
spalate bine le poti reduce si continutul de sare.