Ulei de catina – Compozitie
Uleiul de catina contine multe dintre elementele esentiale de care omul are nevoie pentru a fi sanatos si frumos: vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, magneziu si fier. La toate aceste ingrediente pretioase se adauga si acizi grasi esentiali omega-3, omega-6, omega-9 si omega-7. Acidul din urma(omega-7) nu este atat de frecvent intalnit precum “fratii” sai, tocmai de aceea uleiul de catina este considerat un remediu minune pentru par, piele si unghii.Pe langa cantitatea importanta de minerale, aminoacizi esentiali si cele opt tipuri de caroten, uleiul de catina mai contine si substante anticanceroase: principii amare, arginina serotonina, SOD care este de 4 ori mai mare decat la Ginseng. De asemenea in acest ulei gasim si substante volatile, substante antisaponificare, sistosterili si carotonoizi. E de retinut ca numai cantitatea de vitamina C din catina este de 8 ori mai mare decat in piersici, de 20 de ori mai mare decat in marele padurete, de 80 de ori mai mare decat in rosii, si de 200 de ori mai mare decat cantitatea de vitamina C continuta de struguri. din acest motiv catina mai este numita si tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.Folosirea uleiului de catina pentru intarirea sistemului imunitar
Reteta si modul de administrare al uleiului de actina:Pentru stimularea sistemului imunitar: se iau 30-40 picaturi zilnic, simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza pelicula). O cura dureaza minimum 14 zile, dar mai indicat este sa tina de la 30 de zile in sus.
Uleiul de catina combate celulita
Uleiul de catina este foarte indicat in masajul anticelulitic deoarece este bogat in grasimi de buna calitate si in acizi grasi omega – acele substante fara de care grasimea din depozite nu este mobilizata.Pentru a urma acest tratament se aplica ulei de catina in fiecare seara pe zonele corpului afectate de celulita,iar apoi se maseaza zona afectata cu un aparat anticelulitic. Femeile care au incercat aceasta solutie cu catina spun ca efectele sunt deja vizibile in numai cateva saptamani!
Uleiul de catina – efecte anticancerigene demonstrate
Uleul de catina prezinta numerosi anioxidanti in continutul sau, luptand impotriva oricarui tip de cancer. Poate ajuta in preventia cancerului de piele aplicat ca lotiune hidratanta.Substantele active continute in uleiul de catina inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea organismului, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie si lupta eficient impotriva catorva diferite forme de cancer, precum cele rectal, gastric si pulmonar.
Uleiul de catina: este deosebit de eficient impotriva aterosclerozei si bolilor cardiovasculare
Uleiul de catina are efecte majore asupra sistemului cardiovascular prin cantitatea importanta de “colesterol bun” si de acizi grasi omega.
Astfel, uleiul de catina previne aparitia hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei, scade ‘colesterolul rau’ din sange si previne bolile de inima.
Uleiul de catina are puternice proprietati antiinflamatoare
Catina stimuleaza sistemul imunitar, reduce inflamatiile, ajuta in combaterea infectiilor si creste rezistenta organismului la agentii patogeni, tinand bolile departe.Uleiul de catina poate fi utilizat atat ca uz intern petru infectiile generale, cat si ca topic local pe zonele inflamate ale pielii. Serotonina din uleiul de catina are rolul de a proteja impotriva infectiilor si de a sprijini organismul in vindecarea plagilor si ulceratiilor greu tratabile si a arsurilor.
Uleiul de catina pastreaza elasticitatea si fermitatea pielii si previne aparitia ridurilor
Aplicat cu regularitate la nivelul tenului si pielii corpului, uleiul de catina mentine functiile celulelor cutanate, le stimuleaza regenerarea si asigura mentinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin continutul de grasimi bune si a acizilor omega.De asemenea uleiul de catina contine substante active care stimuleaza refacerea colagenului si previne depigmentarile provocate de imbatrinire inhiband procesele de degradare a elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.Antioxidantii din catina cum ar fi vitamina E si betacarotenul combat ridurile, uscaciunea si alte simptome specifice pielii imbatranite sau neglijate. Astfel, uleiul de catina alba aplicat extern ajuta la regenerarea,hidratarea si tonifierea pielii uscate intalnite mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza sau a persoanelor care urmeaza un regim vegetarian si au un nivel scazut de acizi grasi in dieta.
Beneficiile pentru par ale uleiului de catina
Orice femeie doreste un par frumos, matasos, plin de volum si vitalitate, insa matreata, sebumul si lipsa substantelor nutritive din organism ii pot afecta aspectul. Aici intervine cu succes uleiul de catina. Folosit regulat timp de 6 saptamani ca tratament naturist cu ulei de catina pentru par, catina contribuie la regenerarea parului, curata scalpul de impuritati si sebum si hraneste firele de par, astfel incat sa te poti declara incantata de acest ulei.Uleiul de catina poate fi utilizat ca ingredient in mastile de par si poate inlocui cu succes orice alt ulei vegetal pe care il folosesti sau pe care te gandeai sa-l folosesti in viitor (de masline, ulei de migdale sau uleiul de argan). De asemenea, pentru un plus de forta, poti combina uleiul de catina cu alte uleiuri esentiale.
Tratament naturist pentru unghii cu ulei de catina
Datorita continutului ridicat de vitamine, uleiul de catina te poate ajuta sa ai unghii mai sanatoase si mai puternice. Scapi usor de unghiile exfoliate, patate si cu “denivelari” masand unghiile si cuticulele cu ulei de catina in fiecare seara sau o data la 2 seri. Dupa numai doua saptamani de utilizare a uleiului de catina vei observa ca unghiile devin netede, intarite si mai lucioase.Tratarea ranilor cu ulei de catina
Uleiul de catina poate fi folosit extern pentru vindecarea arsurilor (inclusiv solare), eczemelor sau ulceratiilor rezultate in urma radiatiilor sau a taieturilor. Efectul de vindecare al uleiului de catina se datoreaza betacarotenului (provitamina A) aflat intr-o cantitate insemnata compozitia sa.Modul de folosire al uleiului de catina pentru tratarea afectiunilor mentionate presupune ca uleiul sa fie aplicat pe pielea spalata si uscata si apoi lasat sa actioneze cel putin 15-20 de minute inainte de stergere. Este posibil ca si dupa spalare, pe piele sa ramana temporar o usoara pata portocalie, de aceea, uleiul de catina trebuie aplicat uniform pe suprafata afectata.
Beneficiile Uleiului de catina in curele de slabire
Folosit cu regularitate, in salate sau alte preparate, insa fara a depasi o lingura pe zi, uleiul de catina accelereaza procesele de ardere a grasimilor, fiind indicat adesea de nutritionisti in curele de slabire.Uleiul de catina trateaza afectiuni ginecologice
Uleiul de catina este prescris de medici si folosit cu succes pentru tratarea unor problemelor ginecologice, precum eroziunile colului uterin. Pentru tratarea unora dintre afectiunile ginecologice sau a fisurilor anale, se inmoaie un tampon steril in ulei de catina si se va aplica local. Procedura se repeta pana cand leziunea se vindeca.Uleiul de catina pentru Boli de ochi
Datorita incredibilei sale bogatii in vitamina A, uleiul de catina este un adevarat elixir de sanatate pentru ochi. Catina mareste acuitatea vizuala, combate oboseala globilor oculari si incetineste vizibil evolutiile bolilor de ochi.Reteta de crema pentru maini cu ulei de catina
Cremele de maini cu ulei de catina sunt perfecte pentru a proteja mainile de deshidratarea cutanata zilnica. Prepara-ti singura rapid o crema de maini cu ulei de catina perfecta. Se pun impreuna intr-un recipient cateva picaturi de ulei de catina, 30 de grame ceara de albine si cateva picaturi din uleiul esential preferat si vei obtine o crema de maini cu o textura placuta si catifelata, ce va fi absorbita rapid in piele, fara a lasa o pelicula de grasime intalnita la multe dintre cremele comerciale. In plus, iti va catifela, hidrata si regenera pielea mainilor foarte eficient.Studii stiintifice publicate in reviste medicale prestigioase din intreaga lume au demonstrat beneficiile Uleiului de catina si l-au mai recomandat in tratamentul unor afectiuni ca:ulcerul gastric si duodenal, urticarie, alcoolism, astenii, depresii de sezon, anemii, afectiuni circulatorii, reumatisme, diaree, maladii neuroendocrine, boala Parkinson sau pentru infectii gastrointestinale si dormice
Ulei de catina – proprietati in cosmetica
Datorita vitaminelor A si E pe care le contine, uleiul obtinut din catina are proprietati terapeutice foarte puternice.
Produsul are efecte regenerante, de intinerire si este folosit in foarte multe tratamente naturiste pentru ingrijirea parului sau a pielii.
Uleiului de catina are un continut bogat in substante minerale, in acizi organici, in zaharuri, in flavonoide, in ulei gras si in vitamine: provitamina A, vitamina E si vitamina F, un amestec de acizi grasi nesaturati esentiali si coenzima Q10.
Coenzima Q10 gasita in uleiul de catina este un supliment nutritiv destul de folosit datorita calitatilor sale nu numai in industria farmaceutica dar si in industria cosmeticii. Gratie acesteia, uleiul de catina are actiune antioxidanta si incetineste procesul de imbatranire a organismului.