Papadia, urzicile sau iarba grasa sunt buruieni pe care oricine le-ar smulge din gradina.
Cu toate acestea, putine persoane stiu ca aceste plante au proprietati vindecatoare. Unele dintre ele, precum spanacul salbatic (Chenopodium), poseda radacini puternice, patrunzatoare care aduc azotul si oligoelementele binefacatoare din subsol catre suprafata.

Iata care sunt cele mai bune "buruieni".

1. Papadia - Este na dintre cele mai mari surse de betacaroten ale naturii. Contine proteine, minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Fiecare parte a plantei de papadie este comestibila, iar consumul pe termen lung a fost pus in legatura cu functionarea cardiovasculara si hepatica imbunatatita, beneficii digestive (inclusiv tratament pentru constipatie) si, datorita proprietatilor ei diuretice, curatirea rinichilor.

2. Urzicile - Radacinile si frunzele ei sunt bogate in fier, calciu si vitaminele A si K, si a fost utilizata timp de secole in Europa pentru a trata slabiciunea intestinala, malnutritia, diarea si nenumarate afectiuni ale pielii. Mai mult, o lingura de suc proaspat de urzici luat de cateva ori pe zi s-a aratat ca elimina acidul uric.

3. Brusturele - Este plin de fitochimicale ce poseda proprietati antibacteriene, anti-inflamatorii si antioxidante. In consecinta, brusturele este bun la tratarea afectiunilor pielii (in special acneea, eczemele si psoriazisul), problemelor cardiace si bolilor degenerative precum artrita si cancerul.

4. Amarantul (stirul) - Semintele de amarant sunt fara gluten, o proteina completa si de asemenea si o fantastica sursa de fibra, fier, acizi grasi si numeroase oligoelemente. Consumul regulat al acestor produse de la amarant a fost aratat ca reduce colesterolul si presiunea sanguina, amplifica functionarea sistemului imunitar si trateaza o gramada de boli serioase, inclusiv cancerul.

5. Iarba grasa - Frunzele de iarba grasa (ce pot fi mancate ca leguma gatita), contin mai multi acizi grasi omega-3 decat orice alta planta comestibila, facandu-le bune pentru imbunatatirea functionarii creierului si sistemului cardiovascular. Cercetatorii au mai descoperit ca iarba grasa contine de la 10 la de 20 de ori mai mult din antioxidantul inhibitor de cancer, melatonina, decat oricare alt fruct sau leguma testata!

Recent post

Stiri director webSEO RomaniaOnline Marketing Certificat Web Technology Blogsfree web site traffic and promotion Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Bloguri, Bloggeri si Cititori
Ranking medicina-tehnologie.blogspot.ro por Alexa AltaVista - AOL - Google - MSN - Yahoo Sitemap google Sitemap yahoo Sitemap msn

Blog Archive

Un produs Blogger.

Popular Posts

Social

Add to netvibesSubscribe in Bloglines ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free My Ping in TotalPing.com Agregar Web - Directorio de websMedicine Blog DirectoryBlogorama - The Blog Directoryblog search directoryTop  blogs Real Estate

Persoane interesate