Un american pasionat de agricultură a reuşit să creeze un pom fructifer care oferă 40 de fructe diferite atunci când rodeşte. Mai mult, primăvara, când înfloreşte, oferă un spectacol uimitor.

Sam Van Aken, un cunoscut artist şi om de ştiinţă american, profesor al Universităţii din Syracuse, New York, a creat o serie de pomi fructiferi care produc o multitudine de soiuri de fructe cu samburi cum ar fi caise, cirese, piersici, prune, nectarine sau migdale, toate pe aceeaşi cracă.

Până în prezent, omul de ştiinţă a creat 16 pomi care produc câte 40 de tipuri de fructe diferite. Ideea proiectului a pornit de la dorinţa lui Van Aken să favorizeze cultura diversităţii, reuşind în acelaşi timp de a pastra soiuri vechi de fructe. În acelaşi timp, avantajul pomilor hibrizi este acela că rodesc în perioade diferite din an, având fructe pentru multă vreme.

Sam Van Aken a crescut la o ferma din Pennsylvania, America, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a dorit să împletească arta cu agricultura. Artistul spune că s-a inspirat din natură şi din relaţia omului cu mediul înconjurător. Majoritatea pomilor creaţi până acum se află în diferite muzee şi colecţii de artă din lumea întreagă.

"Când fac un copac nou mă duc la fermieri locali şi iau pomi din zona respectivă ca apoi să fac un singur copac din ei. Aşa, copacii mei, ajung să devină un fel de istorie a agriculturii", a declarat Sam.


Recent post

Stiri director webSEO RomaniaOnline Marketing Certificat Web Technology Blogsfree web site traffic and promotion Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Bloguri, Bloggeri si Cititori
Ranking medicina-tehnologie.blogspot.ro por Alexa AltaVista - AOL - Google - MSN - Yahoo Sitemap google Sitemap yahoo Sitemap msn

Blog Archive

Un produs Blogger.

Popular Posts

Social

Add to netvibesSubscribe in Bloglines ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free My Ping in TotalPing.com Agregar Web - Directorio de websMedicine Blog DirectoryBlogorama - The Blog Directoryblog search directoryTop  blogs Real Estate

Persoane interesate