Este greu sa ne imaginam ca in patria sa de origine, Africa de Sud, aloea nu este o ta mica de camera, ci un copac puternic, cu o inaltime de 10 metri si chiar mai mult. El are un trunchi gros de culoare rosiatica si frunze pline de suc. In aceste zone, aloea infloreste si face fructe in fiecare an. Acest copac este socotit de catre arabi simbolul rabdarii, de aceea au si denumit sucul extras din frunzele de aloe sabur (in limba araba sabr inseamna rabdare). 

Sucul de aloe imbunatateste digestia

Medicii antichitatii Dioscoride si Plinius pretuiau foarte mult proprietatile terapeutice ale acestei te. In acele vremuri, in Europa, sucul de aloe costa foarte mult. Se spune ca tocmai din cauza aloei, Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca o insula pe care se cultiva aceasta ta din care bastinasii faceau un suc cu proprietati tamaduitoare.

In medicina se foloseste sucul proaspat si condensat de aloe; sucul proaspat intra in componenta preparatelor folosite in terapia tesuturilor.

Sucul de aloe in doze mici trezeste pofta de mincare si imbunatateste digestia, o doza prea mare are insa actiune purgativa puternica. Sucul proaspat are actiune bactericida. In cazul folosirii externe (comprese si irigari), acesta vindeca ranile infectate, arsurile, ulcerele. Taiati o frunza proaspata de aloe si puneti-o pe locul dureros, in citeva minute durerea va disparea. O bucatica dintr-o frunza de aloe calmeaza durerile de dinti, inlatura inflamatiile gingiilor.

Miere si aloe impotriva constipatiei

In caz de guturai si conjunctivita, din sucul de aloe se pot pregati niste picaturi - se dilueaza sucul de aloe in apa fierbinte, in proportia 1:10.

Intern, sucul de aloe este indicat impotriva gastritelor, enteritelor, constipatiilor, cite o lingurita de doua-trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Durata tratamentului este in medie intre patru si sase saptamini.

Sucul de aloe este recomandat si pentru tratarea faringitelor si laringitelor - cite una-doua lingurite de suc dizolvat in lapte caldut, de doua-trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. In cazurile de laringita este indicat de asemenea sa faceti gargara cu o solutie de apa si suc de aloe (in cantitati egale).

In cazul in care sinteti inclinat catre constipatii frecnte, se taie marunt 150 de grame de frunze de aloe, se acopera cu 300 de grame de miere naturala, se lasa la macerat 24 de ore, dupa care se incalzeste compozitia si se strecoara. Se ia in fiecare dimineata cite o lingurita din acest amestec inainte de micul dejun.

In medicina populara, sucul de aloe amestecat cu miere si ulei se foloseste intern impotriva tuberculozei si oboselii, iar extern pentru vindecarea ranilor. 

In conditii domestice, sucul de aloe se pregateste in felul urmator: se iau frunzele de aloe (nu trebuie sa fie mai tinere de 2 ani), se spala cu apa fierbinte, se taie in bucati mai mici, se dau prin masina de tocat carne, apoi se stoarce sucul.

Sucul biostimulator - bogat in fermenti

Foarte apreciat este asa-numitul suc biostimulator. Pentru obtinerea acestuia, frunzele spalate bine se pun pe o farfurie, se acopera cu o hirtie si se tin la frigider 12-l5 zile. In aceste conditii neprielnice pentru ta, cind procesele vitale sint intrerupte, in celule se formeaza niste substante deosebite - stimulatorii biogeni. Se scot frunzele din frigider, se stoarce sucul, care poate fi folosit proaspat sau conservat (pentru conservare, la opt parti de suc se adauga doua parti de alcool).

Sucul biostimulator este foarte bogat in fermenti. Preparatele obtinute din el regenereaza celulele organului bolnav. Acest suc este folosit extern in cazul diferitelor afectiuni ale pielii, iar intern - numai la indicatia medicului (aloele este contraindicat in cazul afectiunilor de ficat, ale cii biliare, cii urinare, rinichilor, in cazul hemoragiilor uterine si in timpul sarcinii).

Sucul biostimulator creste imunitatea organismului. In scopuri cosmetice, el este recomandat pentru curatarea pielii iritate sau grase. Acest suc impiedica formarea ridurilor.

Din suc de aloe se pregateste un amestec fortifiant general: 100 de mililitri de suc, 500 de grame de mieji de nuca, 300 de grame de miere, sucul de la trei-patru lamii se amesteca si se ia cite o lingurita de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Pentru pregatirea unei infuzii de aloe, frunzele se taie, se pun in apa (in proportia 1:5), se lasa la infuzat o ora, apoi se fierb 2-3 minute si se strecoara printr-un tifon. Infuzia se foloseste sub forma de comprese in cazul bolilor de piele, impotriva inflamarii pleoapelor, gingiilor, pentru gargara in afectiunile gitului.

Extractul de aloe trateaza afectiunile oculare

Industria medicala foloseste siropul de aloe cu fier si extractul de aloe cu apa pentru injectii. In compozitia acestor injectii intra: sirop de aloe, o solutie de clorit de fier, acid citric. Acestea sint recomandate in caz de anemie provocata de afectiuni de natura infectioasa, intoxicatii, hemoragii.

Extractul de aloe cu apa pentru injectii contine stimulatori care cresc fortele de aparare ale organismului si grabesc procesele de regenerare a tesuturilor. Acestea se folosesc pentru afectiunile oculare (conjunctivita, cataracta, atrofierea nervului vizual). Cu toate acestea, aloele poate fi recomandat ca mijloc nespecific de tratament in cazul multor afectiuni: inflamatii vaginale, ulcer stomacal si duodenal, ulcere trofice ale pielii, afectiuni inflamatorii ale sistemului nervos periferic, astm bronsic. 

In cazul tuberculozei este recomandat sucul de aloe pentru ca este bogat in fermenti si vitamine, omoara bacteriile, creste rezistenta organismului in fata infectiilor. Pentru tratarea tuberculozei, medicina populara recomanda urmatoarea reteta: 50 de mililitri de suc de aloe, 100 de grame de unt nesarat, 100 de grame de untura de porc sau de gisca, 100 de grame de miere naturala si 50 de grame de cacao se amesteca bine. Se ia cite o lingura din acest amestec impreuna cu un pahar de lapte fierbinte (copiilor li se da cite o lingurita in functie de virsta).

Aloea in cosmetica

In cosmetica sint foarte pretuite proprietatile tonifiante ale sucului de aloe. Acesta este un stimulator foarte eficace: el grabeste regenerarea celulelor si impiedica imbatrinirea pielii.

Pentru prenirea formarii ridurilor, este necesar ca de doua-trei ori pe saptamina sa va puneti cite 10 minute comprese cu suc proaspat de aloe. In cazul pielii uscate, dupa indepartarea compreselor, pe fata se aplica o crema hidratanta.

In cazul cosurilor, al inflamatiilor si iritarilor, in cazul pielii grase sint foarte recomandate compresele cu suc de aloe. Daca nu ati la indemina o crema hidratanta cu te medicinale, pentru profilaxia formarii ridurilor adaugati in vaselina sau lanolina suc din frunze de aloe.

Frunze de aloe taiate marunt se pun in frigider inlite intr-o folie din plastic timp de doua saptamini. Jeleul care se obtine se pune intr-un borcan din sticla. Dupa doua zile se intinde pe fata unsa mai inainte de asta cu o crema potrivita cu tenul dumneavoastra, iar dupa 15-20 de minute se spala cu apa rece. Dupa trei proceduri se aplica doar jeleul, fara crema, apoi se reia procedura de la inceput: se aplica crema mai intii. Durata acestei terapii este de o luna jumatate, dupa care tenul dumneavoastra va deni mai proaspat si mai tinar chiar.

Recent post

Stiri director webSEO RomaniaOnline Marketing Certificat Web Technology Blogsfree web site traffic and promotion Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Bloguri, Bloggeri si Cititori
Ranking medicina-tehnologie.blogspot.ro por Alexa AltaVista - AOL - Google - MSN - Yahoo Sitemap google Sitemap yahoo Sitemap msn

Blog Archive

Un produs Blogger.

Popular Posts

Social

Add to netvibesSubscribe in Bloglines ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free My Ping in TotalPing.com Agregar Web - Directorio de websMedicine Blog DirectoryBlogorama - The Blog Directoryblog search directoryTop  blogs Real Estate

Persoane interesate