Dacă vor să-i preia averea, moştenitorii lui Dinu Patriciu - soţia, Dana, şi fiicele, Ana şi Maria, ar putea fi obligate să achite şi creanţele pe care omul de afaceri le-a lăsat neonorate către autorităţi, diverse societăţi comerciale sau chiar angajaţi ai familiei. 

Cândva cel mai bogat român, cu o avere estimată atunci de publicaţiile de specialitate la peste 2,5 miliarde de euro, Dinu Patriciu a strâns, pe fondul crizei economice din anii trecuţi, şi datorii colosale.

Soţia şi fetele pot prelua averea

Odată cu trecerea sa în nefiinţă, automat s-au ridicat multe întrebări. Cele mai importante: ce se va întâmpla cu banii lui Dinu Patriciu? Dar cu creanţele pe care acesta le-a lăsat neachitate? Răspunsul ambelor întrebări pare, la prima vedere, la îndemâna oricui şi anume acela că, în mod legal, soţia supravieţuitoare, Dana Rodica Patriciu, şi fetele omului de afaceri - Ana şi Maria - vor prelua întreaga agoniseală a fostului politician, evaluată acum la “doar” 260 de milioane de euro.
 
 
Averea poate însă să fie pentru cele trei femei şi o castană extrem de fierbinte, dacă luăm în calcul şi nivelul datoriilor pe care omul de afaceri le are, în condiţiile în care tot legea obligă moştenitorul ca atunci când deschide procedurile de succesiune şi acceptă moştenirea să-şi treacă în portofoliu şi activul (n.r. - bunurile mobile şi imobile, conturi bancare, acţiuni la firme, etc.), şi pasivul (n.r. - debite, creanţe neachitate) masei succesorale.
Cel puţin oficial, Dinu Patriciu datora, în calitate de garant al trustului său de presă Adevărul Holding SA, sume de peste 100 de milioane de euro către societăţi comerciale şi chiar către propriii angajaţi.
În plus, în procesele penale în care era implicat, chiar dacă acum cauzele vor fi clasate, vor rămâne însă în vigoare sechestrele asigurătorii pe care procurorii le-au pus pentru o eventuală încercare de recuperare şi reparare a unor prejudicii care numai în dosarul Rompetrol - în care afaceristul era judecat pentru infracţiuni economice - se ridică la nu mai puţin de 85 de milioane de dolari americani.
Aceste posibile despăgubiri, cât şi altele asemenea, totalizând cam 200.000.000 de euro, vor cădea, la finalul proceselor, cel mai probabil în sarcina celor care vor accepta să devină moştenitori ai lui Dinu Patriciu, în speţă soţia, Dana Rodica, şi fetele, Ana şi Maria.

Înmormântat la Londra

Decedat acum două zile, la vârsta de 64 de ani, într-un spital din capitala Angliei, omul de afaceri ar putea fi înhumat tot acolo, după cum a declarat mama lui, Monica Patriciu, în presa din ţara noastră.
Alte veşti însă nu au apărut public, familia limitându-se să afirme într-un comunicat că funeraliile vor avea loc într-un cerc restrâns.

Controverse pe tema testamentului

Faptul că în ultimul an Dinu Patriciu n-a ajuns nici la termenul din dosarul de divorţ pe care îl intentase soţiei sale, Dana Rodica, nici la instanţe pentru dosarele în care este vizat, i-a făcut inclusiv pe avocaţii săi să afirme că omul de afaceri s-ar fi mutat Londra. În aceste condiţii, un posibil testament al acestuia va putea fi dezbătut numai în Anglia şi numai pe baza legislaţiei britanice.
Doar aşa, în condiţiile în care magnatul, supărat pe soţia care a vrut să-l declare nebun, ar fi scos-o pe aceasta din testament, fiicele sale ar putea rămâne cu toată averea, inclusiv cu moşia de la Snagov, cea mai cunoscută proprietate a magnatului.
În România, soţul supravieţuitor beneficiază legal de aşa-numita rezervă succesorală, care îi conferă dreptul de a primi cel puţin jumătate de agoniseală, indiferent de ultima dorinţă a defunctului.

Recent post

Stiri director webSEO RomaniaOnline Marketing Certificat Web Technology Blogsfree web site traffic and promotion Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Bloguri, Bloggeri si Cititori
Ranking medicina-tehnologie.blogspot.ro por Alexa AltaVista - AOL - Google - MSN - Yahoo Sitemap google Sitemap yahoo Sitemap msn

Blog Archive

Un produs Blogger.

Popular Posts

Social

Add to netvibesSubscribe in Bloglines ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free My Ping in TotalPing.com Agregar Web - Directorio de websMedicine Blog DirectoryBlogorama - The Blog Directoryblog search directoryTop  blogs Real Estate

Persoane interesate